Nou de la Wella Professionals: Ultimate Repair pentru părul deteriorat

Când vine vorba de părul tău, cele mai bune recomandări vin din partea experților. Iar dacă experții sunt și validați de Kline drept ”No. 1 salon color brand in the world”, cu atât mai bine. Wella Professionals îți vine din nou în ajutor deopotrivă cu cele mai bune sfaturi și cu o gamă de produse noi, special concepute pentru repararea părului deteriorat și pentru refacerea structurii fibrei capilare.

Dacă și tu te afli în căutarea celui mai bun tratament pentru părul deteriorat, ars sau uscat, ești unde trebuie: Ultimate Repair îți garantează rezultate ca la salon, în doar 90 de secunde! Rămâi alături de noi pentru a afla despre ce este vorba.


🔴 Care sunt cauzele părului deteriorat?
🔴 Ultimate Repair, o rutină de îngrijire în 4 pași
🔴 Cum funcționează formulele Ultimate Repair?
🔴 Rutina-tratament pentru părul deteriorat, pas cu pas
🔴 Beneficiile rutinei Ultimate Repair și cui i se potrivește
🔴 Testează rutina in salon

Care sunt cauzele părului deteriorat?


Nouă din zece femei fac zilnic câte cel puțin un gest care duce la deteriorarea părului. Degradarea și ruperea părului poate fi o problemă frustrantă și destul de des întâlnită. Părul sănătos are o structură solidă, cu o cuticulă netedă. Atunci când cuticula are de suferit, părul devine uscat, casant și capătă un aspect tern. Deteriorarea părului vine adesea la pachet cu alte simptome, cum ar fi frizz-ul și uscăciunea. Există numeroase cauze pentru degradarea părului; să le explorăm împreună pe cele mai frecvente:

Căldura excesivă

Utilizarea excesivă a aparatelor de coafat termice, precum placa de păr sau ondulatorul, poate deteriora cuticula fibrei capilare, din cauza temperaturilor extreme. Pentru a preveni daunele cauzate de căldură, este recomandat să folosești aceste tehnologii cu moderație, să investești în unele de calitate, dar și să folosești produse care protejează termic părul.

Tratamentele chimice

Decolorarea sau vopsirea frecventă a părului, dar și alte tratamente chimice precum permanentul afectează cuticula părului și structura acestuia. Părul se rupe mai ușor, capătă un aspect tern și o textură aspră, uscată. Pentru a preveni deteriorarea părului în urma unor astfel de tratamente de colorare sau coafare permanentă, respectă intervalele de timp între vopsiri sau tratamente recomandate de specialiști; în cazul decolorării, intervalul de așteptare între repetări este de minimum 3 luni; pentru vopseaua permanentă, ar trebui să aștepți 6-8 săptămâni între procedee; în cazul altor tratamente, perioada depinde și de caracteristicile părului tău. O altă metodă de prevenție este folosirea tratamentelor și a măștilor de păr special concepute pentru părul degradat sau tratat chimic.

Expunerea la soare

Radiațiile ultraviolete afectează în egală măsură părul și pielea. Dacă pentru cea din urmă folosești produse cu protecție solară, de ce nu ai face același lucru și pentru părul tău? Aplică un spray cu protecție UV zilnic sau după fiecare spălare, în funcție de recomandările producătorului, pentru a-ți proteja fibra capilară de efectele nocive ale radiațiilor ultraviolete.

Spălarea excesivă

Spălarea părului în mod excesiv poate duce și la ruperea acestuia. Dacă ai părul gras, poți spăla părul zilnic, dar evită să îl speli de mai multe ori pe zi. Pe de altă parte, părul uscat poate avea nevoie de șamponare o dată la 3-4 zile sau chiar și la intervale mai mari. Șamponează de două ori, pentru a te asigura că ai eliminat eficient impuritățile și murdăria.

Uscarea incorectă cu prosopul

După ce te speli pe cap, este tentant să freci părul cu un prosop pentru a-l usca mai rapid. Cu toate acestea, acest gest poate deteriora părul, mai ales pentru că fibra capilară este mai vulnerabilă și mai casantă în condiții de umezeală. În loc să ștergi energic părul cu prosopul, tamponează-l delicat pentru a absorbi excesul de apă sau lasă prosopul înfășurat în jurul părului preț de câteva minute, pentru a elimina apa în exces. Și folosește întotdeauna un prosop din bumbac moale sau microfibră, în detrimentul țesăturilor aspre.

Alimentația

Regimul alimentar și hidratarea au, de asemenea, un rol important în sănătatea părului. Nutrienți precum zincul, fierul sau acidul folic stimulează regenerarea părului și mențin integritatea fibrei capilare. Proteinele și antioxidanții sunt alți nutrienți de care părul are nevoie, la fel și vitaminele A sau E. Respectă o dietă echilibrată și părul tău îți va fi recunoscător!

Stresul

Legătura dintre stres și căderea părului este bine documentată, dar stresul poate contribui și la ruperea părului. Stresul cronic poate determina o afecțiune numită efluvium telogen, care, mai mult ca sigur, este legată de deteriorarea părului. Această afecțiune poate duce la ruperea firelor de păr, precum și la căderea firelor de păr mai vechi. Gestionarea stresului poate avea un efect benefic asupra sănătății părului. Încercă tehnici de relaxare, cum ar fi meditația sau yoga, și asigură-te că ai un stil de viață echilibrat.

Mediul uscat, folosirea elasticelor de păr rigide și a cleștilor metalici sau din plastic dur, folosirea unei perii de păr sintetice și amânarea programărilor pentru scurtarea vârfurilor sunt, de asemenea, factori care pot duce la deteriorarea părului.

Îmbunătățirea dietei, gestionarea stresului, utilizarea corectă a uneltelor de styling, hidratarea părului și respectarea unei rutine de îngrijire sunt măsuri esențiale pentru menținerea sănătății acestuia. Dacă efectele negative persistă în ciuda eforturilor tale, consultă un medic pentru a-ți verifica starea generală de sănătate. Cu puțină atenție și îngrijire, poți avea un păr sănătos și frumos.


Ultimate Repair, o rutină de îngrijire în 4 pași, special concepută pentru părul deteriorat


Ultimate Repair este cel mai nou și mai eficient tratament profesional de la Wella, special conceput pentru repararea părului inclusiv acasă, în doar 90 de secunde. Formulele penetrează eficient fibra capilară, reparând structura firului de păr și redându-i elasticitatea și vitalitatea. La ce să te aștepți? O podoabă capilară de până la 12 ori mai netedă și mătăsoasă și cu până la 99% mai puțin păr deteriorat – în plus, părul tău se va bucura de o strălucire sănătoasă!

Dacă tratamentele obișnuite pentru părul degradat, ars sau uscat aveau în focus strict repararea cortexului (interiorul firului de păr), Ultimate Repair acționează și asupra exteriorului, datorită formulei unice care conține AHA și Omega-9.

Cum funcționează formulele Ultimate Repair?


Cele două ingrediente vedetă ale protocolului de îngrijire Ultimate Repair sunt acidul Alpha Hydroxy și acizii grași Omega-9. Aduse împreună printr-o tehnologie patentată, aceste ingrediente regenerează structura moleculară a părului și refac bariera de protecție a fibrei capilare.

La fel ca în cazul îngrijirii tenului, AHA și Omega-9 stimulează refacerea firului de păr și îl repară de la interior spre exterior, în cel mai eficient mod cu putință. În plus, spre deosebire de alte tratamente care urmăresc obiective similare, Ultimate Repair acționează extrem de rapid – practic, părul tău este reparat în doar 90 de secunde! Iată cum acționează:

  • AHA repară legăturile de hidrogen din cortex și reface structura părului, datorită dimensiunilor moleculare foarte reduse, care permit pătrunderea în firul de păr;
  • Omega-9 reumple cuticula fibrei capilare si recreează bariera acesteia de protecție, redându-i părului tău strălucirea și catifelarea la care visai.

Cu Ultimate Repair, Wella Professionals inovează, încă o dată, industria îngrijirii părului. Cei 140 de ani de experiență istorică, cele 500 de brevete ale companiei, precum și munca celor 300 de cercetători implicați în această inovație au fost răsplătite prin rezultatele extraordinare pe care le oferă gama Ultimate Repair.

Rutina-tratament pentru părul deteriorat, pas cu pas


Cel mai important lucru, atunci când vine vorba de îngrijirea părului, este să te ții cu regularitate de niște obiceiuri benefice pentru părul tău. Ultimate Repair este o rutină de îngrijire în patru pași, cu beneficii optime pentru părul deteriorat:


Pasul 1: șamponarea părului deteriorat sau ars

Folosește șamponul Ultimate Repair pentru a detoxifia fibra capilară cu blândețe și pentru a înlătura eficient impuritățile dăunătoare. Formula inovatoare ajută la refacerea structurii firului de păr, datorită acizilor AHA și Omega-9, dar și datorită tehnologiei Metal Purifier, care asigură eliminarea reziduurilor metalice din păr rezultate inclusiv în urma spălării și provenite din apa curentă. Aceste metale îngreunează firul de păr și îl fac mai predispus la rupere și, totodată, interacționează cu compușii oxidanți din vopsea, modificând adesea nuanța acesteia.

Șamponul Ultimate Repair are o formulă lejeră, cremoasă, care face o spumă bogată și plăcut parfumată. Este potrivit pentru toate tipurile de păr, mai ales pentru părul vopsit, decolorat sau coafat adesea termic, cu placa de păr sau ondulatorul.


Pasul 2: hrănirea și hidratarea părului deteriorat

În a doua etapă a rutinei, după ce ai clătit cu apă din abundență șamponul, vei aplica balsamul de păr pe lungimea părului, insistând asupra vârfurilor despicate sau deteriorate și asigurându-te că nu ai ratat nicio secțiune atunci când ai întins produsul. Balsamul Ultimate Repair are o formulă intens hrănitoare, fără a încărca părul. Descurcă, fortifică și repară vizibil fibra capilară, lăsând-o netedă și lucioasă.

Aceeași formulă patentată cu AHA și Omega-9, fără parabeni, hrănește în profunzime părul și îl repară, sporindu-i hidratarea. Balsamul Ultimate Repair e potrivit pentru toate tipurile de păr și aduce rezultate vizibile încă de la prima spălare!


Pasul 3: aplicarea celui mai bun tratament pentru părul deteriorat

Tratamentul Miracle Hair Rescue Ultimate Repair repară părul deteriorat în doar 90 de secunde. Ai citit bine, timpul de acțiune pentru formula îmbogățită cu AHA și acizi grași Omega-9 nu depășește un minut și jumătate, iar rezultatele sunt uimitoare: păr mai puternic și mai neted, cu o textură sănătoasă și o strălucire de invidiat! Rezultatele sunt vizibile încă de la prima aplicare, iar ruperea părului va deveni o amintire pentru oricine utilizează acest tratament leave-in.

Miracle Hair Rescue se aplică pe părul umed și nu necesită clătire; în funcție de cât de lung și des este părul tău, dar și de capacitatea acestuia de absorbție, este recomandată folosirea unei cantități de 4-5 pompițe; evită supraîncărcarea părului cu produs, dar fii atentă ca acesta să fie distribuit uniform, pe întreaga podoabă capilară. Tratamentul Ultimate Repair acționează precum un serum, oferindu-i părului nutrienții de care are nevoie pentru a se reface. Poate fi folosit săptămânal sau la fiecare spălare, dacă părul tău este foarte deteriorat.


Pasul 4: protejarea părului

În cea de-a patra și ultima etapă a rutinei Ultimate Repair, vei aplica Protective leave-in, un produs care îți va proteja părul de radiații ultraviolete, căldură, deteriorare mecanică și frizz, făcându-l mai puternic și prevenind ruperea acestuia. Părul devine mai neted și mai mătăsos, nu se mai încurcă, efectul de frizz este evitat, iar coafarea devine mult mai ușoară, datorită formulei îmbogățite cu AHA și Omega-9. Efectul acestui tratament leave-in (fără clătire) durează până la 72 de ore, timp în care părul tău va arăta perfect și va fi protejat de factorii externi care îi dăunează.

Ce beneficii are rutina Ultimate Repair și pentru cine este potrivită


Gama Ultimate Repair a fost concepută special pentru îngrijirea și tratarea părului deteriorat. Indiferent dacă daunele au fost provocate de tratamente chimice precum vopsitul, decoloratul sau permanentul, de expunere termică exagerată, de factori nocivi din mediu precum radiațiile ultraviolete sau metalele reziduale provenite din apă, Ultimate Repair urmărește un singur obiectiv: acela de a-i reda părului tău strălucirea și vitalitatea la care visezi.

Ultimate Repair poate fi folosită deopotrivă de către persoanele cu păr normal, gras sau uscat și funcționează la fel de bine pentru părul drept și pentru cel ondulat sau creț – în aceste două cazuri, tratamentul Miracle Hair Rescue și loțiunea Protective leave-in Ultimate Repair vor ajuta părul să își ”amintească” tiparul buclelor – cu alte cuvinte, onduleurile tale vor fi mai bine definite și mai strălucitoare.

Principalul beneficiu al rutinei de îngrijire Ultimate Repair este că tratează, simultan, cauza și efectul. Structura firului de păr este refăcută din interior spre exterior, iar cuticula acestuia își recapătă proprietățile și strălucirea, datorită formulei inovatoare.

Vrei să testezi produsele Ultimate Repair?

Fă-ți o programare sau încearcă-le în confortul propriei locuințe – ai înțeles bine, acestea nu sunt disponibile exclusiv în saloane, ci și în magazinele de profil partenere, pentru ca tu să îți poți îngrijii părul corespunzător, oricând.

Tratarea părului deteriorat, ars sau uscat nu mai este o misiune imposibilă pentru partenerii și clienții Wella Professionals. Datorită tehnologiei inovatoare Ultimate Repair, părul tău își poate recăpăta sănătatea în doar 90 de secunde, pentru ca tu să arăți și să te simți perfect în fiecare zi.