Vrei să-ți faci permanent? Află cum să-ți îngrijești corect părul după procedură

Vrei să-ți faci permanent? Află cum să-ți îngrijești corect părul după procedură
Vrei să-ți faci permanent? Află cum să-ți îngrijești corect părul după procedură

Anul acesta nu am putut să nu remarcăm faptul că podiumurile au fost asaltate de bucle lejere sau de părul creț, ceea ce nu ne face decât să le invidiem pe posesoarele de păr creț care nu mai au nevoie de ondulator. Bineînțeles, dacă îți dorești un păr creț poți opta pentru permanent, dar oare cât este de sănătoasă pentru firul de păr această procedură?

Ce este permanentul?

Permanentul este un tratament chimic pentru păr care oferă mai mult sprijin acestuia prin modificarea texturii astfel încât să obții bucle lejere, cu volum sau foarte bouncy. Există și varianta în care să optezi pentru tratamentul permanent de îndreptare a părului. Află că noua textură nu va rezista la nesfârșit. Tratamentul chimic se estompează în timp, mai ales când părul începe iar să crească, dar rezultatul ar trebui să țină între trei și șase luni, în funcție de tipul de păr, dar și de modul în care îl îngrijești după tratament.

Cum funcționează permanentul?

Se folosesc substanțe chimice pentru a schimba structura și forma părului natural, obținând astfel rezultatul pe care ți-l dorești cu mult mai multă ușurință. Părul se secționează, se aplică soluția permanentă, loțiunea începe să acționeze, apoi specialistul va clăti soluția și va obține buclele la care ai visat.

Permanentul deteriorează părul?

Orice proces chimic afectează starea firului de păr. Din fericire, formulele moderne conțin ingrediente care respectă integritatea firului de păr. Modul în care permanentul impactează părul depinde foarte mult de tipul de păr pe care-l ai. Dacă ai un păr uscat sau foarte subține, înainte de a aplica soluția, trebuie să îmbunătățești bunăstarea firului de păr pentru a preveni ruperea lui.

Cum îți pregătești părul pentru permanent?

Dacă vrei să-ți faci permanent și să previi deteriorarea părului este foarte important să îl îngrijești de la rădăcină până la vârfuri.

Folosește șampon și balsam cu formule reparatoare

„Repară”, „fibre” și „cortex” ar trebui să fie cuvintele după care să te uiți dacă îți dorești un păr puternic și sănătos. Optează pentru produse care îngrijesc părul în profunzime, precum Fusion Intense Repair Shampoo și Intense Repair Mask. Șamponul curăță delicat, în timp ce masca va lăsa firul de păr neted și puternic datorită proteinelor pe care le conține.

#RestorativeCare

Hidratează părul intens cu uleiuri și creme

Rutina ta trebuie să pună accentul pe hidratare. Folosește uleiuri care să sigileze cuticula firului de păr și să aibă grijă de vârfurile tale. Optează pentru INVIGO Nutri-Enrich Frizz Control Cream, apoi aplică Oil Reflection Luminous Smoothing Oil.

#RestorativeCare

Redu expunerea părului la surse de căldură

Ultimul lucru pe care vrei să-l faci este să-ți expui părul la sursele de căldură. Folosește EIMI Thermal Image, iar pentru un păr uscat folosește EIMI Flowing Form. Aplică aceste protecții înainte să-ți usuci părul și va fi protejat 100%.

Evită tunsorile care îți subțiază părul

Nu te tunde în scări și nu opta pentru tunsori care îți subțiază firul de păr. Ai nevoie ca părul să aibă un aspect bogat și plin de volum.

Cum să îngrijești părul după permanent?

Știm, după ce pleci de la salon părul arată impecabil și parcă lumea s-a schimbat total. Dar dacă vrei ca efectul să fie unul de durată și să te bucuri de el cât mai mult timp, îngrijirea părului după procedură este la fel de importantă ca pregătirea pentru ea.

Nu te grăbi să te piepteni sau să te speli pe cap

Înainte de a pieptăna părul sau de a-l spăla, trebuie să aștepți cel puțin 48 de ore după procedură, astfel încât substanța aplicată să poată acționa corespunzător. De asemenea, se recomandă evitarea temperaturilor umede și a antrenamentelor.

Părul creț are acum nevoie de un tratament special

Odată ce ți-ai făcut permanent, părul trebuie îngrijit ca și când așa ar fi el în mod natural: ondulat sau creț. Ceea ce înseamnă că trebuie să aduci un mic update rutinii tale și să respecți noua textură. Folosește NutriCurls Micellar Gentle Cleansing Shampoo pentru a îndepărta impuritățile. Pentru buclele deshidratate folosește NutriCurls Cleansing Conditioner, iar dacă vrei să-l descurci mai ușor folosește NutriCurls Detangling Conditioner.

Aplică tratamente intense de hrănire

După ce ți-ai făcut permanent părul se va simți uscat la atingere, așadar asigură-te că folosești săptămânal o mască pentru păr. Optează pentru NutriCurls Deep Treatment for Curls and Waves sau INVIGO Nutri-Enrich Deep Nourishing Mask pentru o formulă mai cremoasă.

Ai grijă cum usuci părul

Pentru că este mai predispus la rupere, mai ales atunci când este ud, firul de păr trebuie tratat cu mare atenție. Folosește înainte un prosop din microfibră astfel încât să îndepărtezi excesul de apă sau chiar un tricou din bumbac.

Descurcă părul de la vârfuri spre rădăcină

Descurcarea părului după baie poate fi o reală provocare, dar nu și dacă respecți următoarele sfaturi:

  • Asigură-te că ai hidratat părul
  • Niciodată nu pieptăna părul de la rădăcină spre vârfuri
  • Părul este mai ușor de descurcat atunci când este umed pentru că firul de păr este mai moale.