Trei tunsori la modă de purtat în această primăvară

Trei tunsori la modă de purtat în această primăvară
Trei tunsori la modă de purtat în această primăvară

Un nou sezon, o nouă abordare! Nu doar garderoba, ci și tunsoarea poate fi schimbată odată cu schimbarea anotimpului. Îți dorești un look nou pentru sezonul cald? Perfect! E momentul să te lași purtată de noile tendințe. Iată trei tunsori la modă de purtat în această primăvară.

Natural la maxim!

       Noutățile sezonului aduc în prim plan revenirea părului natural, în primul rând a părului foarte voluminos. Tunsorile acestui sezon vizează femeile curajoase și se regăsesc deja printre tendințele momentului. Lungi, medii și scurte, cu geometrii care variază și experimentează privind spre trecut și viitor, noile tendințe au dat viață amestecurilor care sunt pe cât de originale, pe atât de eterne.

Trei tunsori la modă de purtat în această primăvară

       De la drept la creț, pentru toate tăieturile părului, trendul include coafuri care nu trec neobservate, efect dezordonat și fără coafare excesivă. De altfel, noul sezon aduce cu sine și dorința de noutate și prospețime: tendința este tăietura midi care mulțumește pe toată lumea și îmbunătățește orice fizionomie a feței. Este preferata celebrităților care, atunci când vine primăvara, încep să opteze pentru bobul lung atemporal. Un exemplu este și Penelope Cruz, care a adoptat un nou look cu un bob super sofisticat.

Cui se adresează tunsorile din acest an?

       „De fapt, acest nou sezon prinde viață cu tendințe îndrăznețe, concepute pentru acele persoane care nu se tem să facă o schimbare și să îndrăznească, poate prin tunsori la modă pe care nu s-ar fi gândit niciodată să le adopte și să se evidențieze. Este vremea părului scurt și a tunsorilor stratificate, care invadează părul cu aroganța grațioasă tipică celor mai intime revoluții.”, explică Laurențiu Bostan, stilist Wella Professionals.

Tunsori în trend, tunsori statement

       Particularitatea sezonului? Stiluri de primăvară și tunsori care nu sunt doar trenduri, ci adevărate tunsori statement, dedicate tuturor tipurilor de păr. Fiecare tăietură va fi modelată de personalitatea persoanei care o poartă, dezvăluindu-i cele mai ascunse fațete prin detalii minime, dar foarte puternice.

       Și dacă principala caracteristică a sezonului este curajul, tendințele în materie de păr din această primăvară nu permit nicio impunere. Lung, scurt sau mediu… părul poate arăta oricum, atâta timp cât are personalitate!

       Hai să explorăm noile tendințe de păr care aduc în prim plan tunsori naturale, tunsori lungi ondulate și tunsori bob ușor nestructurate și drepte, cu tunsorile pixie și mullet revenind într-o nouă înfățișare pentru acele persoane care doresc o tunsoare mai scurtă.

Dacă ești gata pentru o schimbare, iată câteva tendințe de luat în considerare în această primăvară:

Pixie lejer

       Încă de la început, 2024 a sugerat care va fi calea tăieturii pixie. O tunsoare care nu își pierde niciodată farmecul și care, chiar și pentru acest sezon de primăvară, preferă moliciunea. După succesul Soft Crop, părul scurt continuă să-și arate latura mai soft și, într-un fel, feminină, renunțând la linii geometrice dramatice și tăieturi clare.

       În acest nou sezon, stilul este cel care face diferența. De fapt, lungimile miniaturale ale tăieturilor pixie de primăvară sunt modelate prin folosirea de ceară și gel, obținându-se tunsori complet diferite. Pe de o parte, de fapt, câștigă siluetele copilărești Elf Cut, pe de altă parte, stratificarea înfrumusețează fața și tunsoarea, rezultând acel păr versatil, gata oricând de schimbare.

Tunsori stratificate, deloc clasice!

       Tăieturile acestui sezon deschid noi interpretări, ascunzând straturile prin tăieri invizibile, totodată modelând părul și schimbându-i forma. Rezultatul? Frumusețe și strălucire fără efort, și un păr care se bucură de flexibilitate.

       Descoperim tăieturi moderne și retro în același timp, care redescoperă farmecul tunsorilor Shag și Butterfly Cut, dar cu o reinterpretare într-o notă mai actuală, transformând cele mai drastice tăieturi în straturi delicate. Se potrivesc bine cu breton sau cu o cărare pe mijloc, încadrând perfect tunsori medii și un păr lung.

  • Tunsori cu breton asimetric: Acest stil oferă o notă de îndrăzneală și mișcare. Bretonul asimetric poate fi elegant sau sofisticat, în funcție de stilul tău personal;
  • Tăieturi scurte, cu șuvițe lungi: Acest stil combină lungimi mai scurte la ceafă și lateral, cu șuvițe mai lungi în partea de sus. Este un stil versatil și potrivit pentru diferite forme ale feței;
  • Buzz cut: Pregătită de schimbare? Buzz cut este o tăietură ultra-scurtă care necesită curaj. Este o tunsoare minimalistă, dar extrem de chic

Microbob… neapărat de încercat!

       Este atât de scurt, încât abia gâdilă lobii urechii! Microbobul îmbină eleganța rafinată a bobului cu exuberanța îndrăzneață a unei tăieturi foarte scurte. Este purtat pe un păr foarte drept, într-o versiune strălucitoare, cu un finisaj umed (cel mai bun dintre variantele Hydro Bob), lăsând ca strălucirea lungimilor să îmbunătățească tăietura. Microbobul este delicat și adaugă o notă de feminitate tăieturii.

Un bob esențial, întruchiparea eleganței stilului Old Money (caracterizat de simplitate, eleganță și naturalețe), microbobul din primăvara 2024 încadrează perfect fața, pentru a fi purtat în combinație cu breton – așa cum face Charlene din Monaco – concentrând totul pe pomeți.

Te-ai decis? Care e varianta câștigătoare pentru noul tău look?

       Indiferent de alegerea ta, nu uita detaliul care îți va pune coafura în evidență și fără de care părul tău nu ar putea să se bucure de look-ul perfect: un strop de ulei sau de gel pentru tușa finală. „Rolul acestuia este de a sigila cuticula și astfel firele nu se vor mai putea zburli! Poți testa crema FRIZZ CONTROL, cu goji și complex Nutri-Enrich – care ajută instantaneu la prevenirea frizz-ului și lasă părul moale, strălucitor și plin de vitalitate – sau uleiul pentru coafare și finisare EIMI, cu efect antistatic și de protecție UV, care aduce și multă strălucire.”, recomandă stilistul Wella Professionals.

Alege tunsoarea care îți reflectă personalitatea și bucură-te de primăvară cu un look fresh și la modă!