Sustenabilitatea în industria de frumusețe. Cum să fii frumoasă și prietenoasă cu mediul în același timp?

Sustenabilitatea în industria de frumusețe. Cum să fii frumoasă și prietenoasă cu mediul în același timp?
Sustenabilitatea în industria de frumusețe. Cum să fii frumoasă și prietenoasă cu mediul în același timp?

În industria frumuseții se vorbește tot mai mult de conceptul de sustenabilitate, dar și cum atât consumatorii, cât și experții din industrie au ajuns să conștientizeze impactul asupra mediului înconjurător. Pentru o rutină de beauty se produc anual, în medie, peste 80 de milioane de ambalaje din plastic pentru produsele cosmetice. Vestea bună este că s-a descoperit o soluție în acest sens, în special în privința ambalajelor, care devin prietenoase cu mediul.

Cercetările arată că 73% dintre mileniali sunt dispuși să plătească mai mult pentru produsele sustenbile, deoarece impactul pozitiv pe care acest aspect îl are asupra planetei este de neînlocuit. Dar frumusețea sustenabilă nu este doar despre a folosi acasă produse pentru îngrijirea părului și cosmetice eco-friendly, acest concept fiind prezent și în saloane. Pe lângă ritualurile pe care fiecare femeie le are acasă, clientele caută saloane care să reflecteze stilul lor de viață. Așadar, iată de ce Wella este o alegere sustenabilă!

Ambalajele sunt prietenoase cu mediul

Wella reciclează aluminiul din tuburile de vopseluri, iar cel folosit este 100% reciclat, ceea ce consumă cu 66% mai puțină energie decât dacă ar fi produs de la zero. Același lucru se aplică și în cazul ambalajelor de hârtie, care sunt produse din 91-100% materiale reciclate.

Îngrijirea și vopsirea părului, ambele sustenabile

Când vine vorba de formulele din interiorul tuburilor de vopseluri, ne gândim la o alegere care să aibă grijă atât de părul clientei, cât și de planetă. Așadar, branduri precum Koleston Perfect ME+ și Pure Balance Technology and Illumina Color conțin ingrediente derivate din animale. 89% dintre ele sunt pe bază de plante.

Vopselurile, ușor de clătit

Cu cât o vopsea se clătește mai repede după alicare, cu atât se consumă mai puțină apă în salon. Știai că dacă apa curge timp de 1 minut se consumă mai mult de 10 litri?

Mai multe sfaturi pentru un salon sustenabil

Reorganizează coșurile de gunoi

Ca salonul tău să fie eco-friendly asigură-te că separi coșurile de gunoi pentru diferite materiale: unul pentru aluminiu, unul pentru plastic, unul pentru hârtie și carton și unul pentru sticlă.

Redu temperatura

Energia se consumă în special pe apa încălzită sau pe încălzirea încăperior, motiv pentru care singurele surse de acest gen ar trebui să fie instrumentele de styling, iar apa ar trebui să fie folosită călduță.

Așteaptă ca mașina de spălat să se umple

Știm că-ți dorești ca prosoapele din salon să fie proaspete și frumos mirositoare, dar așteaptă ca mașina să se umple astfel încât să nu fie necesare mai multe spălări. Mai mult, folosește detergenți prietenoși cu mediul și spală la temperaturi reduse.

Redu folosirea apei

Pentru a reduce folosirea apei asigură-te că o oprești ori de câte ori nu o folosești și ține cont de cât de mult o folosești în momentul în care clătești părul clientei de produs. Dacă lași apa să curgă mai puțin de 1 minut în fiecare zi, 2.400 litri pe an sunt salvați.

Nu uita să reciclezi foliile

Foliile de aluminiu trebuie reciclate și nu, nu este necesar să le cureți înainte, deoarece în timpul procesului de reciclare culoarea se topește.