Cum obții un ombre caramel perfect și cum menții culoarea până la următoarea vizită la salon?

Cum obții un ombre caramel perfect și cum menții culoarea până la următoarea vizită la salon
Cum obții un ombre caramel perfect și cum menții culoarea până la următoarea vizită la salon

Trebuie să recunoaștem că părul vopsit ombre caramel oferă un look absolut superb, cu strălucire de la rădăcină până la vârfuri. Așadar, când o clientă își dorește un păr închis la culoare, un ombre cald, optează pentru nuanțele de ciocolatiu și blond caramel pentru a obține o trecere de milioane. În continuare, te învățăm cum să obții un ombre caramel perfect și echilibrat cu ajutorul formulelor, dar și trucuri pentru a menține culoarea părului până la următoarea vizită la salon. Cum obții un ombre caramel perfect?

CUM SĂ OBȚII PĂRUL OMBRE CARAMEL

1. Vopsește rădăcina cu o nuanță de maro

Pentru o tranziție subtilă de la rădăcini închise, la vârfuri deschise, optează pentru o nuanță de maro la rădăcină. Espresso intens sau ciocolatiu pentru a face trecerea de caramel pe lungimi. Folosește o perie care să te ajute să duci culoarea pe lungimi și asigură-te că folosești culoarea corectă pentru a obține ceea ce-și dorește clienta.

  • Folosește Koleston Perfect: este o vopsea care acoperă firele albe de păr și oferă o gamă variată de nuanțe radiante.
  • Folosește Color Touch dacă ești în căutarea unui produs semi-permanent, dar care să aibă o culoare vibrantă și intensă.
  • Folosește Shinefinity pentru un aspect natural și delicat. Este ideal pentru părul deja închis la culoare care are nevoie de o acoperire minimă.

2. Aplică decolorantul de pe lungimi spre vârfuri

Dacă lungimile și vârfurile clientei nu sunt deja deschise la culoare, ai nevoie de o bază pentru tonurile de caramel. Spre deosebire de tehnica șuvițelor sau a balayage-ului, aici este nevoie de o tehnică prin care să obții acel efect gradual. Folosește BlondorPlex și WellaPlex No1 pentru integritatea firului de păr. Clătește cu No2 Bond Stabilizer.

3. Vopsește partea decolorată cu o nuanță de caramel

Optează acum pentru o paletă de tonuri caramel, aurii sau chiar blondul miere pe care să le aplici pe lungi și vârfuri. Dacă ai nevoie de o nuanță aurie, optează pentru vopseaua Wella cu număr 3. De exemplu: Koleston Perfect 8/03 este o nuanță iconică de caramel și poți chiar lucra cu două formule: una pe care să o aplici pe lungimi și alta cu care să accentuezi vârfurile.

CUM MENȚII PĂRUL OMBRE CARAMEL?

După ce i-ai obținut clientei culoarea la care visa, nu uita să îi explici și cum să-și mențină noul look. Pentru a menține părul ombre caramel e nevoie de câteva sfaturi și tehnici pe care să nu le neglijăm.

Folosește produse prietenoase cu părul

Indiferent de culoarea părului, acesta trebuie protejat, iar pentru asta ai nevoie de produsele potrivite de îngrijire. Folosește ColorMotion+ Color Protection Shampoo și Moisturizing Color Reflection Conditioner astfel încât lungimile și vârfurile să aibă parte de hidratare suficientă.

Folosește balsam pentru păr caramel și auriu

Folosește acasă Color Fresh Mask, un tratament pigmentat care lucrează excelent cu balsamul odată aplicat pe firul de păr. Folosește Chocolate Touch pentru baza maro de la rădăcină și Caramel Glaze pentru cea de pe lungimi. Tot ce trebuie să faci este să speli părul, aplici masca și piepteni părul, aoi clătești după 10 minute.

Nu uita de protecția termică!

Indiferent dacă folosești sau nu placa pentru păr sau ondulatorul, părul are nevoie de protecție termică. APlică EIMI Thermal Image înainte de a folosi sursele de căldură sau EIMI Flowing Form pentru a proteja părul uscat, vârfurile deteriorate sau deshidratate.